Tiedä ja voita on interaktiivinen peliohjelma. Voit osallistua suoran lähetyksen peleihin arkisin Nelosella klo 11:50-13:45. Ohjelma myös Facebookissa.

Viralliset säännöt

Viralliset säännöt

PELIOHJEET JA SÄÄNNÖT

Nämä ovat Tiedä ja Voita interaktiivisen peliohjelman säännöt ja osallistumisohjeet. Ohjelmaa esitetään Nelonen, JIM ja LIV televisiokanavilla. Ohjelma esitetään myös Facebookissa. 

Määritelmät

  • Yhtiö: Eso TV Hungary Ltd on kilpailun tuottaja, tekninen järjestäjä, kilpailulinjan ylläpitäjä ja palkintojen maksaja.
  • Ohjelma: Peliohjelma nimeltä Tiedä ja Voita.
  • TV-yhtiö: Nelonen Media on TV-yhtiö, joka esittää ohjelman jaksot Nelonen, JIM ja LIV televisiokanavilla. Nelonen Media ei ole kilpailun tuottaja, tekninen järjestäjä, kilpailulinjan ylläpitäjä tai palkintojen maksaja.
  • Kilpailulinja: Kilpailulinja numerossa 070003355 (hinta 1,92€ / puh + pvm).
  • Kilpailulinja (Facebook): Kilpailulinja numerossa 070095500 (hinta 1,92€ / puh + pvm).
  • Pelaaja: Kilpailuun sääntöjen mukaisesti ilmoittautunut osallistuja.
  • Varsinainen kilpailija: Kilpailulinjan paras pelaaja ja täten kilpailun suoraan tv-lähetykseen puhelimitse mukaan otettava pelaaja, joka pääsee vastaamaan ruutukysymykseen ja tavoittelemaan ruudussa kerrottua palkintoa.
  • Laskuttava operaattori: Elisa Oyj on loppuasiakasta laskuttava operaattori. 

    
Osallistumiskelpoisuus

Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa asuvat 18 vuotta täyttäneet täysivaltaiset luonnolliset henkilöt. Kilpailuun eivät saa osallistua kilpailun suunnitteluun ja toteutukseen osallistuneiden yritysten henkilökunta eivätkä heidän perheenjäsenensä.

Kilpailuun voi osallistua ainoastaan äänitaajuuspuhelimella ja/tai matkapuhelimella. Osallistuminen muunlaisella puhelimella tai muulla keinoin kuten tietokoneen avulla on kielletty.

Mikäli soitat puhelinliittymästä, jossa on kutsuvan numeron näytönesto päällä, sinulta pyydetään linjalla hyväksyntä puhelinnumerosi tallentamiseen käynnissä olevaan peliin. Hyväksyntä annetaan linjan ohjeita noudattaen.
Pelaaja saa voittaa Tiedä ja Voita –ohjelmasta maksimissaan kolme kertaa kunkin kalenterikuukauden aikana. Pelaajan on itse huolehdittava, että hän ei riko voittorajoitusta. Mikäli pelaaja jatkaa pelaamista kyseisen kalenterikuukauden aikana kolmesta voitosta huolimatta ja voittaa useammin, voidaan pelaajalta evätä kolmannen voiton ylittävät voitot. Yhtiöllä ei tällöin ole velvollisuutta palauttaa pelaajalle osallistumisesta koituneita kustannuksia. Voittorajoitus on aina kalenterikuukausikohtainen ja kalenterikuukauden vaihtuessa pelaajalla on jälleen mahdollisuus kolmeen uuteen voittoon.

Puhelun hinta / osallistumismaksu

Puhelu kilpailulinjalle maksaa 1,92 euroa / puhelu + pvm.

Kuinka osallistua kilpailuun?

Tiedä ja Voita -ohjelmassa kilpaillaan tv-lähetyksessä ilmoitetuista voitoista ja ruututehtävän tai ruututehtävien ratkaisusta. Kilpailu on kaksivaiheinen. Ensimmäinen vaihe muodostuu kilpailulinjan kysymyksistä. Toinen vaihe muodostuu televisioruudussa esitetystä ruututehtävästä. Päästäkseen toiseen vaiheeseen pelaajan on oltava ensimmäisen vaiheen paras pelaaja.

Käynnissä olevaan peliin voi osallistua soittamalla televisioruudussa esitettyyn kilpailulinjan numeroon ja noudattamalla kilpailulinjalla, tv-lähetyksessä ja näissä säännöissä annettuja ohjeita.

Kilpailulinja on avoinna Tiedä ja Voita –ohjelman lähetysaikoina. Muutokset lähetysaikoihin sekä kilpailulinjojen avoinna oloon ovat mahdollisia.

Kilpailulinjalla pelaajaa pyydetään antamaan vastauksensa kilpailulinjalla esitettyyn monivalinta- / väittämäkysymykseen. Kullakin vastausvaihtoehdolla on oma numeronsa, joka kerrotaan kilpailulinjalla vastausvaihtoehtojen esittämisen yhteydessä. Pelaajan tulee antaa kysymykseen oikea vastaus annettujen ohjeiden mukaan äänitaajuuspuhelimen numeronäppäimistöä käyttäen. Linjakysymykseen tulee vastata kilpailulinjalla annetun äänimerkin jälkeen mahdollisimman nopeasti. Äänimerkki annetaan kilpailulinjalla vasta ohjeiden, kysymyksen ja vastausvaihtoehtojen esittämisen jälkeen. 

Mikäli pelaaja vastaa väärin, hän saa siitä tiedon ja puhelu katkeaa. Väärän vastauksen jälkeen pelaaja saa välittömästi osallistua uudelleen uudella soitolla kilpailulinjalle. Pelaajan tekemien puhelujen määrää ei ole rajoitettu. 

Mikäli ensimmäisen kysymyksen jälkeen pelaaja on sillä hetkellä kilpailulinjan paras pelaaja tai jaetulla ykkössijalla, hänelle esitetään toinen linjatehtävä.

Pelaajan menestystä mitataan sekä vastauksen oikeellisuuden perusteella että ajalla, jossa pelaaja antaa vastauksensa. Pelaajan vastausaika lasketaan linjalla esitetyn äänimerkin jälkeen. Kysymyksen ja äänimerkin aikana annettuja vastauksia (dtmf merkkejä) ei huomioida eikä niitä tallenneta. 

Kilpailulinjan maksimivastausaika äänimerkin jälkeen on kahdeksan sekuntia. Jos tässä ajassa vastaus ei rekisteröidy, pelaajalle ilmoitetaan vastausajan ylittymisestä ja puhelu katkaistaan.

Kilpailulinjalla kysymyksiin äänimerkin jälkeen oikein vastannut ja samalla nopeimman vastausajan tehnyt pelaaja on kyseisen pelikierroksen paras pelaaja eli varsinainen kilpailija. 

Pelaaja saa kilpailulinjalla tiedon mikäli hän on sillä hetkellä kyseisen pelikierroksen paras pelaaja. Muita sijoituksia ei kilpailulinjalla ilmoiteta.

Varsinainen kilpailija yhdistetään kierroksen päätyttyä puhelimitse suoraan tv-lähetykseen vastaamaan ruudussa esitettyyn kysymykseen / tehtävään ja tavoittelemaan ruudussa ilmoitettua palkintoa (takuuvoittoa).

Varsinaiselle kilpailijalle soitetaan suoran tv-lähetyksen aikana siihen numeroon, josta hän on puhelun kilpailulinjalle tehnyt. Mikäli pelaajaa ei tavoiteta numerosta, josta pelaaja teki puhelun kilpailulinjalle, Yhtiöllä on oikeus valita varsinaiseksi kilpailijaksi kilpailulinjalle soittaneiden joukosta seuraavaksi paras pelaaja edellä mainituilla periaatteilla mitattuna tai siirtää pelin ratkaisu toiseen lähetykseen.

Suorassa tv-lähetysosuudessa varsinaisen kilpailijan tulee antaa suullisesti vastaus ruudussa esitettyyn kysymykseen / tehtävään. Mikäli suorassa tv-lähetysosuudessa varsinainen kilpailija ei anna vastausta tai hän antaa väärän vastauksen ruututehtävään, hän ei voita palkintoa ja samaa peliä voidaan jatkaa uuteen varsinaisen kilpailijan valintaan asti tai peli päättyy juontajan kertoessa oikean vastauksen ruututehtävään. Mikäli varsinainen kilpailija antaa oikean vastauksen ruututehtävään, voittaa hän ohjelmassa kerrotun palkinnon (takuuvoiton).

Jokainen kilpailulinjalle soitettu puhelu osallistuu aina seuraavaan parhaimman pelaajan eli varsinaisen kilpailijan valintaan. Järjestelmä valitsee automaattisesti pelaajien suoritusten perusteella parhaimman pelaajan, soittaa kyseiselle pelaajalle ja yhdistää hänet suoraan tv-lähetysosuuteen studioon varsinaiseksi kilpailijaksi. Tulokset huomioidaan aina edellisestä parhaimman pelaajan valinnasta lähtien uuteen parhaimman pelaajan valintahetkeen asti. Lähetyksen viimeisen parhaimman pelaajan valinnan jälkeen tehdyt puhelut osallistuvat seuraavan lähetyksen ensimmäiseen parhaimman pelaajan valintaan. Seuraava lähetys voi olla joko Nelonen, JIM tai LIV -televisiokanavalla.

Ohjelmassa pelikierrosten kestot voivat vaihdella.

Miten Jackpot –bonuspeli toimii?

Mikäli lähetyksessä on mukana Jackpot -bonuspeli, Jackpot bonuspelistä kerrotaan ruudun tekstiohjeissa ja Jackpot -bonuspelin voittosumma näytetään ruudulla "Jackpot" otsikon alla. Jackpot -bonuspeliä pääsee pelaamaan varsinaiseksi kilpailijaksi valikoitunut pelaaja, joka kertoo studion kirjekuoresta löytyvän täsmälleen oikean vastauksen ruututehtävään. Jackpot -bonuspelissä pelaajalta kysytään suorassa lähetyksessä juontajan esittämänä yksi tietokilpailukysymys. Pelaajan tulee kuunnella juontajaa puhelimen kautta, ei televisiolähetyksen kautta. Pelaajalla on kolme sekuntia aikaa vastata juontajan esittämään tietokilpailukysymykseen. Kolmen sekunnin aika alkaa heti kysymyksen esittämisen jälkeen. Pelaajan tulee sanoa vastauksensa ääneen kolmen sekunnin kuluessa. Kolmen sekunnin aika näytetään myös televisioruudulla kellolla mutta pelaaja ei lähetyssignaalin digiviiveen takia ehdi nähdä kelloa ajoissa. Pelaajan tulee kuunnella kysymys ja vastausajan alkaminen ainoastaan puhelimensa kautta. Vastausaika päättyy heti kun kolmen sekunnin aika on kulunut kysymyksen esittämisestä. Pelaaja saa antaa vain yhden vastauksen. Vain pelaajan ensimmäinen, vastausaikana (kolmen sekunnin sisällä) annettu vastaus huomioidaan. Mikäli pelaaja vastaa vastausajan päätyttyä, ei vastausta hyväksytä ja peli päättyy. Mikäli pelaaja vastaa väärin, ei pelaaja voita Jackpot –bonuspelin voittoa ja peli päättyy. Mikäli pelaaja vastaa ensimmäisellä vastauksellaan oikein vastausajan sisällä, voittaa hän ruudussa kerrotun Jackpot -bonuspelin voiton ja peli päättyy.

Osallistumalla peliin eli soittamalla kilpailulinjalle pelaaja hyväksyy seuraavat ehdot:

 

Pelaaja on ymmärtänyt ja hyväksyy pelin ja suoran tv-lähetyksen säännöt.

Mikäli pelaaja voittaa kilpailulinjan eli pääsee varsinaiseksi kilpailijaksi, pelaaja suostuu siihen, että hänen osuutensa tv-lähetyksessä lähetetään suorana Nelonen, JIM tai LIV -televisiokanavalla ja nauhoitetaan ja hän luovuttaa kaikki oikeudet osuuteensa; ja siihen, että hänen nimensä voidaan julkaista ohjelman verkkosivuilla ja tiedotusvälineissä myös mainonta -ja myynninedistämistarkoituksessa eikä hänellä ole mitään vaatimuksia Yhtiötä, TV-yhtiötä tai Elisa Oyj:tä kohtaan.

 

Kaikkia peliin osallistuneita puhelinnumeroita voidaan käyttää Tiedä ja Voita -ohjelman ja muiden ESO TV Hungary Ltd:n ja Nelonen Median interaktiivisten tuotantojen markkinoimiseen.

Pelin lopputulos ja varsinainen kilpailija tarkastetaan ja vahvistetaan aina peliajan päätyttyä.

Palkinto

Kunkin pelin kohdalla varsinainen kilpailija pelaa suorassa tv-lähetyksessä mainitusta palkinnosta. Asiakaspalvelu ottaa yhteyttä palkinnon voittajaan puhelimitse lähetyksen jälkeen voittajan tietojen keräämistä varten. Yhteydenotto pyritään tekemään kolmen arkipäivän sisällä voitosta. Voittajien tiedot (nimi, paikkakunta ja voitettu summa) voidaan julkaista Tiedä ja Voita -ohjelmassa, ohjelman nettisivuilla ja markkinoinnissa.

Palkinnon maksu

Palkinto maksetaan vain voittajan suomalaiselle pankkitilille tilisiirtona. Palkinnonmaksua ja verottajan vuosi-ilmoitusta varten Yhtiö pyytää voittajalta nimi- ja henkilötiedot sekä tilinumeron IBAN muodossa. Palkintoa ei voida maksaa ilman vaadittavia tietoja. Palkinto maksetaan suomalaisen tilitoimiston kautta 60 arkipäivän kuluessa siitä, kun voittaja on antanut tarvittavat tiedot voiton maksua varten.

Palkinnon verotus

Ohjelmasta saatu palkinto on voittajalle henkilökohtaista verotettavaa tuloa. Voittajan on ilmoitettava verotoimistolle saamastaan voittosummasta lopullisessa veroilmoituksessaan. Yhtiö ilmoittaa voittajat ja palkinnot verovuosittain vuosi-ilmoituksella verottajalle. Yhtiön tekemä vuosi-ilmoitus ei poista voittajan vastuuta ilmoittaa itse voitostaan verottajalle. Yhtiö ei vastaa voittajalle lopullisen verotuksen yhteydessä aiheutuvista mahdollisista lisäveroista tai muista veroseuraamuksista. Voittajan palkinto saattaa vaikuttaa hänen mahdollisesti saamiinsa sosiaalietuuksiin.

Yleiset säännöt

 

Kilpailuun voivat osallistua yli 18-vuotiaat Suomessa asuvat täysivaltaiset luonnolliset henkilöt. Jos kilpailija ei esitä selvitystä osallistumisoikeudestaan kohtuullisessa ajassa Yhtiön pyynnöstä, voi seurauksena olla hylkääminen ja/tai palkinnon pidättäminen tai peruuttaminen.

Kilpailijoiden on osallistuttava henkilökohtaisesti kilpailun kaikkiin osuuksiin mukaan lukien puhelinosuudet.

Yhtiö voi sulkea kilpailijan pois kilpailun tv-lähetysosuudesta tai jättää kilpailijan osallistumisen hyväksymättä päihtymyksen, loukkaavan tai asiattoman käytöksen, kilpailulinjoilla tapahtuneen vilpin tai muun vastaavan perustellun syyn tai epäilyksen vuoksi.

Yhtiö voi kieltäytyä maksamasta tai vaatia takaisin kaikki varsinaiselle kilpailijalle maksetut palkinnot petoksen, epärehellisyyden tai sen seurauksena, että kilpailijalla ei ole sääntöjen mukaan oikeutta osallistua kilpailuun.

Kilpailun sääntötulkinnat tekee Yhtiö.

Yhtiö varaa oikeuden sääntöjen muutoksiin ja kilpailun päättämiseen milloin tahansa. Tällaiset muutokset julkaistaan ja ne astuvat voimaan julkaisupäivänä.

Kaikkien kilpailijoiden tulee hyväksyä säännöt, nämä yleiset säännöt mukaan lukien.

Jos kilpailu (mukaan lukien puhelinjärjestelmien toiminta) tai tv-lähetys estyy syystä joka ei ole Yhtiön kontrollissa ja syy ei ole ollut kohtuudella ennakoitavissa tai vältettävissä, Yhtiö voi peruuttaa kaikki tai minkä tahansa osan kilpailua.

Varsinaiselle kilpailijalle soitetaan pelin aikana numeroon josta hän on osallistunut peliin eli soittanut kilpailulinjalle. Varsinaisen kilpailijan on vastattava puhelimeen neljän hälytysäänen aikana. Mikäli varsinainen kilpailija ei tässä ajassa vastaa puhelimeen tai mikäli varsinaisen kilpailijan linja on varattuna, Yhtiöllä on oikeus ottaa kilpailulinjan seuraavaksi paras pelaaja säännöissä mainitulla tavalla varsinaiseksi kilpailijaksi tai siirtää varsinaisen kilpailijan peliosuus pelattavaksi seuraavaan lähetykseen.

Yhtiö on mahdollisuuksien rajoissa pyrkinyt ja pyrkii aina poistamaan kaikenlaiset puhelinlinjoihin liittyvät ongelmat, mutta ei pysty takaamaan pyrkimyksien onnistumista.

Kolmas osapuoli voi tarjota samannimistä kilpailua. Yhtiö ei ota mitään vastuuta tällaisista kilpailuista, eikä niitä pidä sekoittaa tähän kilpailuun.

Yhtiö pyrkii mahdollisuuksien rajoissa ja parhaan kykynsä mukaan varmistamaan sen, että vastaukset kysymyksiin ovat oikeita. Yhtiö ei vastaa kilpailijoille kilpailun suoran tv-lähetyksen osuuksien mahdollisista pituuksien vaihteluista.

Järjestäjä ei vastaa vahingosta, joka aiheutuu tai jonka väitetään aiheutuneen osallistumisesta tähän kilpailuun, tai palkinnon lunastamisesta tai sen käyttämisestä. Järjestäjän kollektiivinen vastuu kilpailijoita kohtaan ei myöskään ylitä näissä virallisissa säännöissä mainittujen palkintojen määriä ja arvoja.

© 2013 - 2024 tiedajavoita.com | Eso TV Hungary Ltd., All rights reserved.


Soita asiakaspalveluun